Srpen 2007

Tarja Turunen chystá nový videoklip

30. srpna 2007 v 12:01 Nightwish
Tarja Turunen
© yle.fi
Bývalá vokalistka finských Nightwish a nyní sólová zpěvačka Tarja Turunen má za sebou natáčení videoklipu pro svůj nový singl "I Walk Alone". Natáčení probíhalo v německém Berlíně a podílel se na něm režisér Jörn Heitmann, který také pomáhal Nightwish se snímkem k písni "Sleeping Sun" z roku 2005.

Singl má vyjít v polovině října prostřednictvím společnosti Universal Music a 12. listopadu ho bude následovat řadové CD"My Winter Storm". S jeho produkcí vypomohl Daniel Presley, známý také ze spolupráce s Faith No More, Jewel či The Breeders.

Tarja si k nahrávání své sólovky přizvala samá známá jména. Baskytarové linky odehrál Doug Wimbish, který pomáhal i Joe Satrianimu, Madonně či Rolling Stones. Místo kytaristy zastal Alex Sholpp a bicí obsadil Earl Harvin, jenž má zkušenosti s prací třeba pro Seala či Pet Shop Boys. Klávesové smyčky obstaral Torsten Stenzel, spolupracovník Nelly Furtado, Mobyho, Tiny Turner či Vanessy Mae.


Die apokalyptischen reiter - Historie

29. srpna 2007 v 19:31 Die Apocalyptischen Reiter
Kapelu založili v roce 1995 Eumel (kytara, řev) a Skelleton (bicí, řev). Dr. Pest (klávesy) a Volk-Man (baskytara) doplnili jejich řady o několik týdnů později. Jejich počátky byly v květnu roku 1996 zaznamenány na jejich prvním demu "Firestorm". Jako jednu z mála začínajících kapel je čekal poměrně mohutný ohlas od lidí pohybujících se v metalových kruzích. Rok na to je očekávala německá společnost Ars Metalli se smlouvou na dvě CD. V roce 1997 vyšlo jejich debutové album (druhá nahrávka, první CD a hned debut) "Soft & Stronger" následované vinylovým EP o 4 stopách "Dshinghis Khan" (na albu je cover písně "Dshinghis Khan" od německé disko-legendy Dshinghis Khan) z roku 1998 a druhým řadovým albem "Allegro Barbaro" z roku 1999.
V tom samém roce je čekal jeden z nejdůležitějších koncertů, festival ve Wacken-u (přestože odehráli stovku živých vystoupení, nevystupovali nikdy na velkých koncertech). Na konci roku podepsali smlouvu s nizozemskou společností Hammerheart. Krátce na to kapelu z osobních důvodů opustil bubeník Skeletton, který byl však bleskově nahrazen mladým (v té době mu bylo 19 let), ale technicky zdatným bubeníkem Sir-em G. Skeletton-ův vokál nahradil Volk-man a svou trošku přidal i Dr. Pest.
Po vydání dalšího explozivního alba >"All You Need Is Love" v roce 2000 se čtveřice vydala na nesvatou křížovou výpravu napříč Evropou. Ruku v ruce s legendární kapelou Macabre tři týdny vypalovali města v Nizozemí, Belgii, Německu, České republice, Rakousku, Itálii a švýcarku. Energie začala proudit v plné síle a kapela se začala zůčastňovat velkých festivalů roku 2001. V roce 2003 vydali další album "Have A Nice Trip" které je prodáváno i v luxusním digipakovém vydání (pouze 5000 kusů) s bonusovou stopou "Master Of The Wind" (cover písně od Manowar).


PAULO JR.

26. srpna 2007 v 20:11 Sepultura
PAULO JR.
  • . Celé jméno: Paulo Xisto Pinto Junior
  • . Datum narození: 30.Apr.1969
  • . Místo narození: Belo Horizonte, MG - Brazil

JEAN DOLABELLA

26. srpna 2007 v 19:46 Sepultura
JEAN DOLABELLA
  • Celé jméno: Jean Turrer Dolabella
  • Datum narození: 14/05/1978
  • Místo narození : Uberaba, MG Brazil

DERRICK GREEN

26. srpna 2007 v 19:32 Sepultura

DERRICK GREEN

  • Celé jméno : Derrick Leon Green
  • Datum narození : 20.Jan.1971
  • Místo narození:Cleveland, OH - USA

ANDREAS KISSER

26. srpna 2007 v 19:28 Sepultura
  • Celé jméno:Andreas Rudolf Kisser
  • Datum narození:24.8.1968
  • Místo narození::São Bernardo do Campo, SP - Brazil





Adršpach 3.část

26. srpna 2007 v 14:49 | Kami.... |  Moje fotky

Výročí - 1 rok tohoto blogu

25. srpna 2007 v 0:01 | Metalistka |  ***Tento blog****
Ano,už je to rok co jsem založila tento blog. zde v tomto článku Vám sepíši vše podstatné co se za ten rok stalo :-)

25.8.2006 - Založení blogu
25.8.2006 18:25 - První článek - Historie Dimmu Borgir
25.8.2006 19:21 - První komentář - Od Bol.Metalisty ke článku Historie Dimmu Borgir
Srpen.2006 - Počet článků za měsíc Srpen je 99
Září 2006 - Počet článků je 9 - Z původních asi 150 článků jsem jich většinu promazala....
Říjen 2006 - Článek O mně a počet článků je 90 z původních 250
Listopad 2006 - Nestalo se nic zajímavého...počet článků 57
24.12.2006 - První Vánoce blogu
Prosinec 2006 - Počet článků 65
Leden 2007 - Počet článků 12
Únor 07- Počet článků : 93
Březen 07 - Konečně mám doma internet, článků 217,seznamuji se s Peti - dříve LILITH v.C.
Duben 07 - Počet článků 88
Květen 07 - Článků 70,návštěvnost klesá :-(
Červen 07 - Počet článků 73
Červenec 07 - Počet článků 106,návštěvnost se opět zvyšuje
Srpen 07 - počet článků ještě není jistý,není konec měsíce...
25.8.2007 - 1 ROK TOHOTO BLOGU

Děkuji Vám že můj blog navštěvujete...
Děkuji Peti,Derenovi a dalším,co pravidelně píší komentáře na můj blog...
A naposledy děkuji všem pravidelným návštěvníkům :)

Jsem ráda,že nápad spojit metalové blogy se vydařil a píšete,nečekala jsem,že se tolik lidí bude chtít zapojit.
Máte nápad jak vylepšit tento blog,chcete přidat nějakou skupinu nebo se jen chcete vyjádřit k článku a blogu? Pište do komentáře :-)




BEHEMOTH - Nergal

24. srpna 2007 v 19:37 Behemoth
Přezdívka :Nergal
Reálné jméno: Adam Michal Darski
Datum narození: 10.06.1977
Místo narození: Gdynia, Polsko
Bydliště: Gdansk, Polsko
Pozice: Rytmická a akustická kytara, zpěv. V BEHEMOTH je od jeho založení....


BEHEMOTH - Orion

24. srpna 2007 v 19:33 Behemoth
Přezdívka: Orion
Reálné jméno: Tomasz Wroblewski
Datum narození: 02.06.1980
Místo narození: Warsaw
Bydliště: Legionowo
Pozice : Baskytara, v BEHEMOTH je od roku 2003
Další skupiny:
Vesania, Neolithic


BEHEMOTH - Inferno

24. srpna 2007 v 19:29 Behemoth
Přezdívka: Inferno
Reálné jméno: Zbigniew Robert Prominski
Datum narození: 30.12.1978
Místo narození: Tczew
Bydliště: Tczew
Pozice ve skupině: Bicí. V Behemoth je od roku 1997
Další kapely: Azarath, Witchmaster

Behemoth - Diskografie

24. srpna 2007 v 19:22 Behemoth
ALBUMS
THE APOSTASY
2007
DEMONICA
2006
DEMIGOD
2004
ZOS KIA CVLTVS
2002
THELEMA.6
2000
SATANICA
1999
PANDEMONIC INCANTATIONS
1997
GROM
1996
SVENTEVITH (Storming Near The Baltic)
1996
EP
Slaves Shall Serve
2005
Conjuration
2003
Antichristian Phenomenon
2000
Bewitching The Promerania
1997
And The Forests Dream Eternally
1993

DVD
Crush Fukk Create
2004

VHS VIDEO
Live Eschaton
2000


DEMO
From the Pagan Vastlands
1994
The Return of the Northern Moon
1993
Endless Damnation
1992

Historie Therion

24. srpna 2007 v 14:25 | http://cody.eldar.cz |  Therion

Blitzkrieg a MegaTherion

V roce 1987 Christofer Johnsson založil v Upplands Väsby hudební uskupení s názvem Blitzkrieg (Chris hrál v té době na baskytaru, kytaru hrál Peter Hansson a Oskar Forss měl bicí - tato formace vycházela hudebně z Metallicy a Slayeru), jenž se později přejmenovalo nejdříve na MegaTherion (Chris přešel na elektrickou kytaru a repertoár se stal jasně deathmetalovým, také svou roli sehrálo ovlivnění kapelou Celtic Frost) a finálně na Therion (těsně předtím odešel Oskar a místo něj nastoupil Erik Gustafsson]. Jádrem, mozkem, leaderem kapely, hudebním géniem, rotorem i statorem kapely je kytarista, zpěvák, hráč na klávesové nástroje a autor hudby i textů Christofer Johnsson. Není mnoho hudebníků, kteří by excelentně, tak jako on, zvládali všechny tyto funkce a vedli tak svou kapelu cestou slávy. A koneckonců on je nyní jediný původní zakládející člen kapely.

Deathmetalové začátky Therionu

První alba Therionu byly jasně deathmetalové, ovšem s nezapomenutelnou melodikou a technickou precizností všech skladeb. Začalo to v roce 1990 albem "Time Shall Tell", což bylo vlastně první demo album, protože před rokem 1988 mělo toto hudební uskupení jen 2 koncerty a žádné demo nahrávky! Album "Of Darkness" byla vlastně "ostrá" verze předchozího alba, tyto alba nahráli u Deaf Records. Ovšem spolupráce s tímto vydavatelstvím byla tak špatná, že Therion přestoupil k Active Records, kde natáčeli další album "Beyond Sanctorum" v roce 1992. Na tomto albu hráli jen Peter a Chris, protože Erik odešel do USA.
Následovala velká "přestavba" členů kapely. Odešel Peter a příšli Piotr Wawrzeniuk na bicí, Andreas Wahl na basu a Magnus Barthelsson na kytaru. V této éře experimentů vznikalo album "Symphony Masses: Ho Drakon Ho Megas", které bylo výsledkem jejich pocitů a vlivů Iron Maiden a Judas Priest. Active Records s nimi po tomto albu zrušilo smlouvu a tak Therion se potřetí stěhoval do stáje Megarock Records, což ale nevydrželo dlouho a tak poslední změnou bylo zabydlení u Nuclear Blast. Výsledkem bylo vynikající album "Lepaca Kliffoth" s perskými motivy a inspirované kapelami jako Klaatu, Pavlov's Dog, Eloy, Pink Floyd a Mandala Band. Následovaly problémy u budoucnosti celé kapely, kdy Chris to řešil převážně s Piotrem. Kapela zjistila, že je turné příliš unavují a že bez manažera je to velmi náročné. Také pro své další plány potřebovali lepší nahrávací podmínky, chtěli angažovat chorálové pěvce a spoustu dalších věcí, které záviseli na finančních podmínkách. Chris nakonec zavolal řediteli Nuclear Blast a celou situaci mu vyložil. Po zvážení situace ředitel Markus Steiger na vše přikývl a na místě druhého kytaristy se dostal Jonas Mellberg a vše se opět mohlo dát do pohybu.

Průlom do opery

Albem "Theli" Therion jasně ukázali že gotický, operní a mystický metal je to, co umí a setsakra dobře! Od tohoto alba přidávali klasické nástroje, mužské i ženské operní vokály, chorály, motivy severské a arabské a tak každé jejich album je krokem vpřed a vždy dokážou své posluchače příjemně překvapit. Někteří hudební kritici říkají, že skvěle dokázali skloubit melodiku Iron Maiden ovlivněnou metalovou vlnou s klasickým pojetím vážné operní hudby. Proto Chris angažoval také hudebníky vážné hudby: violy, flétny, cela a spoustu dalších nástrojů známých z klasické (vážné) hudby. Mezi jinými skvělými jmény tak můžeme najít i Sarah Jezebel Devu i Lorentze Aspena, Ralfa Scheeperse, Petera Tägtgrena a Hansi Kürscha. Od této doby tedy se Therion projevuje operním zvukem a tento postup se jeví jako geniální tah a tak album od alba nacházíme stále nová překvapení a vylepšující se zvuk, texty a hudbu.

10-tiletá krize

Následovalo veleúspěšné turné a 10-tilété výročí trvání oslavil Therion albem "A'arab Zaraq Lucid Dreaming", jehož úspěch byl také vynikající. Ovšem problém nyní tkvěl v tom, že po různých osobních problémech z kapely odešli všichni "normální" muzikanti a zůstal jen Chris a operní sólisté angažovaní pouze jednorázově. Takže vypomáhat přišel jako již několikrát Chrisův přítel Tommy a tak se zrodilo album "Vovin", které bylo v podstatě Chrisovým sólovým projektem, ale pod jménem Therion. Následovalo opět turné, protože tržby za prodané nosiče byly dvojnásobné oproti Theli, ale bylo to všelijak poslepované. Tommy hrál druhou kytaru. Sami Karppinen byl najmutý bubeník a některé dívčí hlasy byly nuceny zpívat pánské party! Prostě in provisorium. Tato doba zrodila album "Crowning of Atlantis", kde se Sami přiřadil k novému Therionu nastálo.

Nová éra Therionu

Sami také dostal do Therionu bratry Niemany Kristiana a Johana, což je již dnešní sestava Therion. Nyní se teprve ukázalo, že to je pravá kapela. Všichni členové plně pracovali na nových písních, jak na textu i hudbě a tak Therion pokročil výrazně nahoru. Následovalo plně koncepční albam s mystickou tématikou, jenž mělo svůj koncept promyšlen do posledních tónů. V této skvělé sestavě zvládli turné do Jižní Ameriky i jinde po světě a tak Chris po létech konečně v klidu nasbíral materiál na další alba.
V roce 2002 Therion oslavil 15-ti leté výročí "živým" dvojalbem Live in Midgard.
Již zmíněný materiál jenž Chris připravil, bylo 55 (!) nových písní a tak v květnu roku 2004 vyšly hned dvě alba Lemuria a Sirius B, která jsou fenomenální v tom směru, že Therion si na ně pozval 171 hudebníků a zpěváků!

Waltari...

24. srpna 2007 v 14:18 Waltari
ŽÁNR
Progressive Metal with various influences
PŮVOD
ZALOŽENÍVYDAVATELSTVÍSTAV
Finsko(Helsinki)1986Dockyard 1Aktivní
ČLENOVÉ
K�rtsy Hatakka - Zpěv,baskytara
Sami Yli-Sirni� - Kytara
Jariot Lehtinen - Kytara
Ville Veikko Vehvil�inen - Bicí
Janne Immonen - Klávesy
BÝVALÍ ČLENOVÉ
Sale - Drums (1986-90)
Roope Latvala - Guitar (1995-2001)
Janne Parviainen - Drums (1990-2002)
Mika J�rvel�inen - Drums (2003-05)

...And Oceans

23. srpna 2007 v 9:37 | Metal Archives... |  ...And Oceans
ŽÁNR
Black / Death, post black / industrial / electronic
TÉMA TEXTŮ
Odlišnost, Zkoumání, Společnost
PŮVODZALOŽENÍVYDAVATELSTVÍSTAV
Finsko(Pietarsaari - Vaasa)1995Century Mediazměnila jméno
ČLENOVÉ
Kenny (aka Killstar, K-2T4-S) - Zpěv
T (aka Tripster, Neptune) - Kytara
Pete (Petri Seikkula) - Kytara
Q (Mika Aalto, aka Atomica, Gaunt) - baskytara
Sami Latva - bicí
Anti (aka Plasmaar, Anzhaar) - klávesy

Belphegor - Fotky

22. srpna 2007 v 12:52 Belphegor


Serpenth/ Helmuth/ Sigurd