Říjen 2007

Hecate Enthroned

21. října 2007 v 16:39 Hecate Enthroned
Styl: Melodic Black Metal
Téma textů: Satanismus, Smrt, Nenávist
Původ: Anglie
Založení: 1993
Vydavatelství: Blackend Records
Stav: Aktivní
Obrázek “http://www.metal-observer.com/d1.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
ČLENOVÉ
Dagon - Zpěv
Nigel - Kytara
Andy - Kytara
Dylan Hughes - Baskytara
Robert - Bicí
Pete - Klávesy


HE - Diskografie

20. října 2007 v 18:46 | Metalistka |  Hecate Enthroned
"Redimus" 2004
1: Intro
2: Soil Of Sin
3: Headhunter
4: No One Hears
5: The Face Of Betrayal
6: As Fire
7: The Shining Delight
8: An Eternal Belief (I Am Born Part III)
9: Morbeea
10: Redimus
11: Choose Misanthropy
12: Overriding Imagination
"Miasma" EP 2001
1: So Called Saviour
2: New Day Emerges
3: Commence The Chaos
4: Designed With Hate
5: Silenced But For Their Cries (I Am Born Part II)
6: Buried Alive (Venom Cover)
"Kings Of Chaos" 1999
1: Miasma
2: Perjurer
3: Deceiving The Deceiver
4: Malignant Entity
5: Blessing In Disguise
6: I Am Born
7: Exhalted In Depravity
8: Conquest Complete
9: The Downfall
10: Repent
11: Witch Queen Ascending
"Dark Requiems..." 1998
1: (Intro) In Nomine Satanas
2: The Pagan Swords Of Legend
3: Centuries Of Wolfen Hunger
4: Forever In Ebony Drowning
5: Upon The Kingdom Throne
6: For Thee, In Sinful Obscurity
7: Dark Requiems, And Unsilent Massacre
8: Thy Sorrow Bequeathed
9: The Scarlet Forsaken
10: Ancient Graveless Dawn
"The Slaughter Of Innocence..." 1997
1: Goetia
2: Beneath A December Twilight
3: The Spell Of The Winter Forest
4: Aflame In The Halls Of Blasphemy
5: A Monument For Eternal Martyrdom
6: The Slaughter Of Innocence...
7: At The Haunted Gallows Of Dawn
8: Christfire
9: Within The Ruins Of Eden
10: The Danse Macabre
11: The Beckoning (An Eternity Of Darkness)
"Upon Promeathean Shores" 1995
1: Promeathea ~ Thy Darkest Mask Of Surreality
2: The Crimson Thorns (My Immortal Dreams)
3: A Graven Winter
4: To Feed Upon Thy Dreams
5: An Ode For A Haunted Wood
6: Through Spellbinding Branches
* The Danse Macabre (New Version)
* Luciferian Death Code
* Extra tracks found on re-release (1998)

Infernal War - Diskografie

20. října 2007 v 18:30 Infernal War
promoDemo, 2000
Infernal SSEP, 2002 Obal
Hrdi A Silni / Satanic Martial TerrorSplit, 2003 I Obal
ExplosionSplit, 2004Obal
Infernal WarBest of/Compilation, 2004
Obal

TerrorfrontFull-length, 2005Obal
RedesekrationFull-length, 2007Obal

Infernal War

19. října 2007 v 20:44 Infernal War
Styl : Black metal
Téma textů : Smrt, Uctívání Satana, Anti-křesťanství
Původ : Polsko
Založení : 1997
Vydavatelství : Agonia Records
Stav : Aktivní
Obrázek “http://www.metal-observer.com/d1.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
ČLENOVÉ
Herr Warcrimer - zpěv
Zyklon - kytara
Triumphator (Vaneth) - kytara
Godcrusher (Krzysztof Michalak) - baskytara
Stormblast (Pawel) - Bicí

Chcete, aby byla skupina LORDI na tomto blogu?

19. října 2007 v 18:58 | Metalistka |  Lordi
Hodně lidí mi píše do komentářů atd. že Lordi nejsou Metal, ale Hard Rock.
Jistě, já to vím. Ale dělali by jste celou novou rubriku jen kvůli jedné kapele?
Takže, proto sem dávám anketu a podle ní se rozhodnu, jestli je na blogu nechám.
Je to jen na Vás...


Klipy CC

19. října 2007 v 17:45 Cannibal Corpse
Make Them Suffer
Sentenced To Burn
Devoured By Vermin

Borknagar - Diskografie

19. října 2007 v 17:20 Borknagar
Borknagar (1996)
The Olden Domain (1997)
The Archaic Course (1998)
Quintessence (2000)
Empiricism (2001)
Epic (2004)
Origin (2006)

Borknagar

19. října 2007 v 17:14 Borknagar
Styl : Black Metal / Progressive Viking / Folk Metal
Téma textů : Příroda, Věda, Vesmír, Mytologie
Původ : Norsko
Založení : 1995
Vydavatelství : Century Media
Stav : Aktivní
Obrázek “http://www.metal-observer.com/d1.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
ČLENOVÉ
Řystein G. Brun : Kytara
Vintersorg (Andreas Hedlund) : Zpěv, kytara
Lars A. Nedland : Klávesy
Asgeir Mickelson : Bicí
Obrázek “http://www.metal-observer.com/d1.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
ODKAZY
Oficiální stránky - http://www.borknagar.com/

Emperor : Diskografie

19. října 2007 v 16:58 Emperor
Wrath of the Tyrant
Obrázek “http://static.metal-archives.com/images/5/8/2/582.JPG” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.


Emperor

Obrázek “http://static.metal-archives.com/images/1/2/9/0/12907.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Emperor

19. října 2007 v 16:48 Emperor
Styl : Symphonic Black Metal (dříve), Symphonic Extreme Metal (nyní)
Téma textů : Satanismus (dříve), Příroda, Mytologie, Mystika
Původ : Norsko
Založení : 1991
Vydavatelství : Candlelight Records
Stav: Aktivní
Obrázek “http://www.metal-observer.com/d1.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
ČLENOVÉ:
Ihsahn : Zpěv, Kytara, baskytara, klávesy

Samoth : Kytara

Trym Torson : Bicí



DF - Diskografie

18. října 2007 v 20:58 | Metalistka and Official Page |  Dark Fortress
"Séance"
(2006)

1. Ghastly Indoctrination
2. CataWomb
3. Requiem Grotesque
4. While They Sleep
5. To Harvest The Artefacts Of Mockery
6. Poltergeist
7. REvolution:Vanity
8. Incide
9. Shardfigures
10. Insomnia
Obrázek “http://www.metal-observer.com/d1.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
"Stab Wounds"
limitovaných 500 kusů
1. Iconoclasm Omega
2. Self-Mutilation
3. Stab Wounds
4. When 1000 Crypts Awake
5. Despise The "Living"
6. A Midnight Poem
7. Rest In Oblivion
8. Vanitas...No Horizons
9. Like A Somnambulist In Daylight's Fire
10. Sleep !Bonus Tracks:
11. Endtime (orig. Katatonia)
12. I Am The Black Wizards (orig. Emperor)
13. The Cryptic Winterforest
14. Towards Immortality
Obrázek “http://www.metal-observer.com/d1.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
"Stab Wounds"
(2004)
1. Iconoclasm Omega
2. Self Mutilation
3. Stab Wounds
4. When 1000 Crypts Awake
5. Despise The "Living"
6. A Midnight Poem
7. Rest In Oblivion
8. Vanitas…No Horizons
9. Like A Somnambulist In Daylight's Fire
10. Sleep!11. Endtime (Digipack limit. Edition only)
Obrázek “http://www.metal-observer.com/d1.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
"Profane Genocidal Creations"
(2003)

1. Introduction
2. Defiance Of Death
3. Passage To Extinction
4. In Morte Aeternitas
5. Moribound Be Thy Creation
6. Through Ages Of War
7. Blood Of The Templars
8. Warlord (Face The Angel Of Pestilence)
9. Battles Rage In The Infernal Depth
10. A Fortress Dark
Obrázek “http://www.metal-observer.com/d1.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
"Tales from eternal dusk"
(2001)

1. The arcanum of the cursed
2. Pilgrim of the nightly spheres
3. Twilight
4. Apocalypse Immortality Profound (Trilogy):
5. Dreaming.... (Chapter I)
6. Throne of sombre thoughts (Chapter II)
7. Captured in eternity's eyes (Chapter III)
8. Misanthropic Invocation
9. Crimson Tears
10.Tales from eternal dusk
11.Moments of mournful splendour(At the portal to infinity)
Obrázek “http://www.metal-observer.com/d1.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Unreleased Track on "From the mystic forest Part II"
1998

Emperor of the majestic nights
Obrázek “http://www.metal-observer.com/d1.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

"Towards Immortality"
Split CD s Barad Dür (1997)

Dark Fortress:
1. The Cryptic Winterforest
2. Towards Immortality

Barad Dür:
3. Nächtlicher Wald
4. Krieg
5. Ausklang
Obrázek “http://www.metal-observer.com/d1.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
"Rebirth Of The Dark Age"
Demo (1996)

1. Intro
2. The mystic of medieval times
3. Eternal war
4. Passing the shadowgates
5. Into my deepest desire
6. Reborn in the frozen kingdom


Dark Fortress - Členové

18. října 2007 v 20:49 | Nocturnal Daemon |  Dark Fortress
MOREAN
Zpěv
Kontakt :
morean@thetruedarkfortress.com

Další kapely :
NONEUCLID


DRAUG
Baskytara
Kontakt :
draug@thetruedarkfortress.com


ASVARGR

Kytara


Kontakt :
asvargr@thetruedarkfortress.com


V SANTURA
Kytara
Kontakt :
v.santura@thetruedarkfortress.com

Další kapely :
NONEUCLID
CELTIC FROST (LIVE MEMBER)
SERAPH
Bicí
Kontakt :
seraph@thetruedarkfortress.com

Další kapely :

NONEUCLID

PAYMON
Klávesy

Kontakt :

paymon@thetruedarkfortress.com





Něco málo o CF

18. října 2007 v 20:25 | Metalistka |  Carpathian Forest
Carpathian Forest je norská black metalová skupina založena Nattefrostrm a Nordavindem v roce 1990.Od té doby vydali legendární demo Bloodlust & Perversion(v roce 1992) a promo Journey through the Cold Moors of Svarttjern(v roce 1993), díky nim získali uctívaný stav v Norské black metalové scéně.
Carpathian Forest jsou jedineční mezi black metalovými skupinami, jejich texty nejsou jen o satanismu a ďáblovi, ale také jsou o sadismu, sexuální zvrhlosti, sebevraždách a o dalších morbidních tématech.
Poslední album skupiny ,Fuck You All!!!!, vydali 6.června 2006 a Carpathian Forest se po jeho vydání vydali na světové turné.

V Roxy zahrají v lednu Within Temptation

17. října 2007 v 13:25 | musicserver |  Within Temptation
Pražský klub Roxy bude po Novém roce hostit nizozemskou gothicmetalovou kapelu Within Temptation. Ta na 5. listopadu oznámila vydání nového singlu z připravovaného CD, ačkoliv letos již vydala album "The Heart Of Everything". Within Temptation v čele s energickou zpěvačkou Sharon den Adel se tuzemskému publiku představili živě také na loňském ročníku Masters Of Rock. Jejich další představení se uskuteční 17. ledna 2008 v pražském klubu Roxy.

Kapelu založili v roce 1996 kytarista Robert Westerholt a zpěvačka Sharon den Adel a jako Within Temptation (MySpace.com) vydali své první album "Enter" u nizozemského nezávislého labelu DSFA již v následujícím březnu. Po vydání desky koncertovali po celém kontinentu a potvrzovali svoji reputaci vynikající koncertní kapely. Je to neuvěřitelné, ale přestože jako kapela byli velice ceněni jak kritikou, tak po komerční stránce, všichni členové v té době stále studovali. Když se v roce 1999 Within Temptation odmlčeli, bylo to z důvodu dokončení studia jejích členů.

Když se po dvanácti měsících v roce 2000 vrátili zpět na scénu, byl to pro ně nejdůležitější rok. Pokračovali v silných živých vystoupeních na všech hlavních evropských festivalech a v prosinci vydali své druhé album nazvané "Mother Earth". Nova deska byla kritikou opět vřele přijata - jeden z nejvýznamnějších nizozemských hudebních časopisů Aloha označil Within Temptation za "objev roku" a deska "Mother Earth" se v holandských žebříčcích udržela celé tři měsíce.

Nový rok započali koncertním turné po velkých holandských klubech a vydáním dvou singlů z desky "Mother Earth", "Our Farewell" a "Ice Queen". "Ice Queen" byla skladba, které se nakonec podařilo přinést Within Temptation první velký komerční úspěch. Singl se vyšplhal až na druhou příčku nizozemských hitparád a následně se do žebříčků na třetí místo vrátilo i album, ze kterého pocházel, a kapela tak získala platinovou desku. Popularita kapely v rodném Holandsku stále rostla a v roce 2002 se jako požár rozšířila po celém kontinentu. Album "Mother Earth" získalo platinovou a zlatou desku v Německu a v Belgii, koncertní DVD získalo zlato ve své domovině a kapela obdržela také cenu "Edison".

V roce 2004 se Within Temptation vrátili do studia, aby zde nahráli své třetí a dosud nejúspěšnější album "The Silent Force", na kterém spolupracovali s producentem Danielem Gibsonem. Album, podpořené mezinárodně velice úspěšným rádiovým hitem "Stand My Ground", se okamžitě dostalo na první příčku hitparád v Holandsku a Finsku, na příčku pátou v Německu, do Top 10 se dostalo v Belgii, Portugalsku a Španělsku, do Top 20 v Rakousku a Švýcarsku a do Top 30 v Řecku, Francii, Turecku, Švédsku a Norsku. Následovalo mnoho zlatých a platinových desek. Singl "Angels" vyšel v červnu 2005, aby podpořil jejich každoroční vystupování na letních festivalech. V srpnu obdrželi Within Temptation cenu World Music Award za nejprodávanějšího nizozemského interpreta na světě. Následovalo vydání alba "Silent Force" v Japonsku, Austrálii a ve Velké Británii.

V roce 2007 Within Temptation vydali nejprve singl "What Have You Done", na kterém hostoval zpěvák kapely Life Of Agony Keith Caputo, a absolvovali velké evropské turné. V březnu pak vydali album "The Heart Of Everything". Westerholt k nové desce "The Heart Of Everything" říká: "I když je stále jasně slyšitelné, že jde o nahrávku Within Temptation, spousta věcí je jiná, rozvinutější. Sharon ukazuje víc než na jakékoli z našich předchozích desek, jak moc je jako zpěvačka všestranná. V některých skladbách zpívá velice energicky, v jiných zase melodicky... je to siréna, které okouzluje své poddané. Někdy je velice emocionální a citlivá. Také kytary hrají důležitější roli a novou dimenzi jsme novým skladbám dodali tím, že jsme je obohatili historickými samply, jako jsme to udělali už na 'Our Solemn Hour'. Když naši novou desku porovnám s 'The Silent Force', tak musím říci, že je dynamičtější a energičtější. Má přirozenější zvuk."

DB v Alarm Awards

12. října 2007 v 14:19 | Metalistka |  Dimmu Borgir
Patří Dimmu Borgir mezi Vaše oblíbené? Jestli ano, můžete pro ně hlasovat v anketě o nejlepší metalovou kapelu na Alarm Awards :
Zatím jsou DB první, ale to vše se může změnit, protože proti nim jsou například skvělí Satyricon nebo Mayhem.

CF : Členové

12. října 2007 v 14:03 | Metalistka |  Carpathian Forest
Hellcommander Nattefrost: Zpěv

Tchort
:Kytara / Baskytara

BloodPerverter
: Kytara, Podpora zpěvu

A. Kobro:
Bicí



NIGHTWISH >Umístění „Dark Passion Play“

12. října 2007 v 13:29 | Spark :] |  Nightwish
Nové album NIGHTWISH "Dark Passion Play" se umístilo na následujících pozicích v hitparádách níže uvedených zemí:
# 1 Něměcko

# 1 Finsko

# 1 Švýcarsko
# 1 Maďarsko
# 1 Chorvatsko
# 3 Česko
# 4 Švédsko
#5 - Holandsko
#5 - Rakousko
#5 - Řecko
#6 - Francie
#7 - Norsko
#14 - Itálie
#18 - Dánsko
#24 - Kanada
#25 - Velká Británie
#36 - Belgie
#50 - Polsko
#62 - Irsko
#84 - USA