Říjen 2007

DB - Vítězství v Alarmprisen

31. října 2007 v 14:25 | Nocturnal Daemon |  Dimmu Borgir
V kategorii Metal v norských hudebních cen Alarmprisen 2007

zvítězila symfonická black-metalová kapela Dimmu Borgir se

svým nejnovějším albem In Sorte Diaboli. Dalšími nominovanými

byli Satyricon (Now,Diabolical), Audrey Horne(Le Fol), Mayhem

(Ordo Ad Chao) a Keep Of Kalessin (Armada).


Children Of Bodom slibují rychlejší a progresivnější album

30. října 2007 v 20:30 | Musicserver |  Children of Bodom
Finská metalová skupina Children Of Bodom (MySpace.com) chystá bombastického nástupce poslední desky "Are You Dead Yet?" z roku 2005. Podle frontmana Alexi Laiha půjde o thrashovější a rychlejší album.

"Když jsme nahrávali, měl jsem zrovna hodně progresivní náladu, která se stoprocentně promítla. Deska se bude od posledního počinu výrazně lišit. Sami musíte posoudit,"
prozradil Alexi. Natáčení novinky probíhá ve finských studiích Petrax Studio a produkci obstarává Mikko Karmila.

Termín vydání je stanoven na 7. dubna roku 2008. První singl vyjde o měsíc dříve, tedy 3. března, a jako host si na něm zahrál Peter Tägtgren z Hypocrosy či Pain. Mezi již známé tituly nových skladeb patří například "Pray For The Devil", "Good Morning Roadkill" nebo "Tie My Rope".

Belphegor a nová deska

29. října 2007 v 14:12 | Metalopolis.net |  Belphegor
BELPHEGOR začnou s nahráváním nové desky
9. listopadu ve studiu Stage One. Album by mělo
vyjít 11. dubna u Nuclear Blast.




Dimmu Borgir natočí v Oslu koncertní DVD

28. října 2007 v 17:48 | Musicserver |  Dimmu Borgir
headbangers ball norway

Norská symfonická blackmetalová skupina Dimmu Borgir (MySpace.com) se rozhodla, že zdokumentuje závěrečnou show svého aktuálního turné Invaluable Darkness Tour 2007. Ta proběhne 6. listopadu v Oslu.


Tento záznam bude součástí připravovaného DVD skupiny. Dimmu Borgir se v rámci zmiňovaného turné objevili i u nás, když 19. října vystoupili společně se švédskými Amon Amarth a jejich krajany Engel v pražské hale Folimanka.


Tito blackmetalisté vydali letos nástupce slavné desky "Death Cult Armageddon", kterému vtiskli název "In Sorte Diaboli". A právě na podporu tohoto alba se vydali na masívní koncertní turné.


Gorgoroth a Hellhammer

27. října 2007 v 15:09 | Metalopolis.net |  Gorgoroth
Gaahl a King ov Hell si po rozchodu s kytaristou Infernusem našli nového parťáka. Na začátku příštího roku se k nim připojí sám Hellhammer.

"Gaahl and King are creating a force which will only contain members of a strong and creative energy in honor of the art that is GORGOROTH and their renewed sense of destruction and war! Hellhammer possesses these ideals and he will add another dimension to this new and different beginning.

"Please welcome Hellhammer to the battle!"

Norther

26. října 2007 v 16:30 | Metalistka |  Norther

Styl: Power/Speed Metal
Téma textů: Smrt, noc, temnota, smutek
Původ: Finsko
Založení: 1996
Vydavatelsví: Suomen Musiikki
Stav: Aktivní
Obrázek “http://www.metal-observer.com/d1.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

DISKOGRAFIE

WarlordDemo, 2000Obal
ReleasedSingle, 2002Obal
Dreams of Endless War2002Obal
Unleash HellSingle, 2003Obal
Mirror of Madness2003Obal
Spreading DeathSingle, 2004Obal
Death Unlimited2004Obal
Spreading DeathDVD, 2004Obal
Solution 7EP, 2005Obal
ScreamSingle, 2006Obal
Till Death Unites Us2006Obal
No Way BackEP, 2007Obal



Členové Norther

26. října 2007 v 16:17 Norther
Obrázek “http://www.norther.net/img/band.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Norther - Fotky

26. října 2007 v 16:16 Norther

Nový klip Turisas

26. října 2007 v 13:50 Turisas
TURISAS vypustili koncertní klip z Download festival v Donington Park (UK) s písní "To Holmgard And Beyond" převzatý z "The Varangian Way - Director's Cut" z bonusového DVD z limitované edice jmenovaného vydání.



Soulgrind - Diskografie

26. října 2007 v 13:42 | Metalistka |  Soulgrind
La Matanza, El Himno Pagano1993Obal
Santa SangreSingle, 1993Obal
Black OrchidEP, 1994Obal
Ladit A.D. 1999: Bihttpotb1995Obal
Helkavirsi�, Promo 1997Demo, 1997/
Whitsongs1997Obal
Kalma1999Obal
Elixir Mystica2001Obal
Into The Dark Vales Of Death2002Obal
The Origins of the Paganblood2005Obal
Pakana2007Obal

Soulgrind

26. října 2007 v 13:31 | Metalistka |  Soulgrind
Styl: Gothic/Black Metal
Téma textů: Pohanství
Původ: Finsko
Založení: 1992
Vydavatelsví: Holy Records
Stav: Aktivní

Obrázek “http://www.metal-observer.com/d1.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

ČLENOVÉ
Azhemin - Zpěv, synth
Whisper Lilith - Zpěv
Lord Heikkinen - Kytara
Tony Bite - Kytara
Tapio Wilska - Baskytara
Agathon the Beast - Bicí



NORTHER se vrací do Čech

25. října 2007 v 21:40 | Spark :] |  Norther
Finská skupina NORTHER vystoupila letos poprvé v České republice na festivalu Masters of Rock. Tato pětičlenná formace, která produkuje melodický death metal s velkými heavy metalovými vlivy se premiérově představí u nás i v rámci svého samostatného turné. V klubu Stoun ve Frýdku-Místku se seveřané, kteří loni vydali své čtvrté album "Till Death United Us", objeví 29. 10. 2007 v doprovodu svých krajanů AMORAL, kteří inklinují k ortodoxnější formě death metalu. Ti zde představí svoji třetí čerstvou řadovku "Reptile Ride". Tomuto finskému duu bude sekundovat německá moderní thrashová úderka DRONE, na jejímž kontě se sice skví pouze jedno EP a jedno velké album, ale naše západní sousedé bez pochyb znějí jako velice ostřílená banda.
Stejná sestava finských kapel vystoupí také v Praze ve Futuru 31. 10.


SOULFLY - Práce na nové desce

25. října 2007 v 21:39 | Spark |  Soulfly
Max Cavalera (kytara, vokály), Joe Nunez (bicí), Marc Rizzo (kytary) a Bobby Burns (basa) nastoupili 12. září do studia Porch na Floridě, aby nahráli materiál pro šesté album SOULFLY. Do této chvíle byla nahrána asi půlka part pro zatím bezejmennou desku formace, která vyjde počátkem nadcházejícího roku prostřednictvím labelu ROADRUNNER REC. Jsou známé pracovní tituly některých ze skladeb: "Burndown", "Enemy Ghost", "Axis Of Wrath" a "Blood, Fire, War, Hate".


Pleurisy

25. října 2007 v 11:20 | Metalistka |  Pleurisy
Styl: Death Metal
Téma textů: Nenávist, Nihilismus, Okultismus...
Původ: Holandsko
Založení: 1990
Vydavatelsví: Sleaszy Rider Records
Stav: Aktivní
Obrázek “http://www.metal-observer.com/d1.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
ČLENOVÉ
George Oosthoek - Zpěv
Alex Seegers - Kytara
Axel Becker - Kytara
Edwin Nederkoorn - Bicí
Ivar Vennekens - Baskytara
Obrázek “http://www.metal-observer.com/d1.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
DISKOGRAFIE
My favourite girlDemo, 1993Obal
Degenerated to a Human LifeDemo, 1995Obal
Unholy Spheres / WavesSplit, 1997Obal
Experience the sacrilege1999Obal
Dazed & Deranged2003Obal
Seizure2007/


Gorgoroth končí

24. října 2007 v 12:50 | Musicserver |  Gorgoroth
Gorgoroth

Fanoušky norského black metalu jistě nepotěší zpráva, že jedni z největších představitelů tohoto hudebního žánru, skupina Gorgoroth (MySpace.com), se rozhodla rozdělit se. Proti sobě tak teď budou stát zpěvák Gaahl s baskytaristou Kingem na jedné straně a kytarista Infernus na straně druhé. Právě on také seznámil veřejnost s touto novinkou.

"Už prostě nemůžeme dál společně pracovat,"
píše kytarista. "Ani se nemůžeme dohodnout na tom, která strana si ponechá jméno skupiny. Všichni chceme totiž v naší práci pokračovat. Jak to tak vidím, čekají náš ještě velké tahanice okolo autorských práv. Fanouškům se za to dopředu omlouvám," dodává.


Nokturnal Mortum

22. října 2007 v 20:33 | Metalistka |  Nokturnal Mortum
Poslední dobou jsou u mne dost oblíbení... Tak tady je nějaké menší info...
Styl: Folk Symphonic Black Metal
Téma textů: Přítoda, Slovanské pohanství, Ukrajinský folklor
Původ: Ukrajina
Rok založení: 1994
Vydavatelství: No Colours Records
Stav : Aktivní
Obrázek “http://www.metal-observer.com/d1.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

DISKOGRAFIE

TwilightfallDemo, 1995Obal
Black Clouds Over Slavonic LandsDemo, 1995
Lunar PoetryDemo, 1996Obal
Path of the Wolf/Return of the Vampire LordSplit, 1997Obal
Goat Horns1997Obal
Return Of The Vampire LordEP, 1997Obal
Marble MoonEP, 1997Obal
To the Gates of Blasphemous Fire1998Obal
NeChrist1999Obal
The Taste Of VictoryEP, 2004Obal
Eleven Years Among The SheepBest of/Compilation, 2004Obal
Weltanschauung2005Obal

Mithotyn - Diskografie

22. října 2007 v 17:14 | Metalistka |  Mithotyn
In the Dead of Night rehearsalDemo, 1993Obal
Behold the shields of goldDemo, 1993Obal
Meadow In SilenceDemo, 1994Obal
NidhoggDemo, 1995Obal
Promo'96Demo, 1996obal
In the Sign of the Ravens1997Obal
King of the Distant Forest1998Obal
Gathered Around the Oaken Table1999Obal

Mithotyn

22. října 2007 v 17:08 | Metalistka |  Mithotyn
Styl: Viking/Folk Metal
Téma textů: Vikingové
Původ: Švédsko
Rok založení: 1993
Vydavatelství: Invasion Records
Stav : Rozpad
Obrázek “http://www.metal-observer.com/d1.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

ČLENOVÉ

Rickard Martinsson - Zpěv, baskytara
Stefan Weinerhall- Kytara
Karl Beckmann - Kytara, klávesy
Karsten Larsson - Bicí

Jak jste se dostali na tento blog?

22. října 2007 v 17:01 Ankety
Ještě jsem se na to neptala, tak to píšu teď...
Ale je to pro ty návštěvníky, kteří sem chodí často,né že si blog najdou přes nové články na blogu.cz
Zajímaly by mne, jestli si to vůbec ještě pamatujete, jak jste se sem dostali : )
Prosím, pište do komentářů




Ministry

21. října 2007 v 18:47 | Metalistka |  Ministry
Styl : New wave (dříve), Industrial/Electronic (v 80's), Industrial Rock/Metal (nyní)
Téma textů : Láska (dříve), politika, drogy, náboženství
Původ : USA
Založení : 1981
Vydavatelství : 13th Planet
Stav : Aktivní

Obrázek “http://www.metal-observer.com/d1.gif” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

ČLENOVÉ

Alain "Alien" Jourgensen - Zpěv
Mike Scaccia - Kytara
Eddy Garcia - Baskytara
Tommy Victor - Kytara
Sin Quirin - Kytara
John Bechdel - Klávesy
btw. Oni nemají bubeníka? Našla jsem to jen takhle bez něj...