Korpiklaani

Korpiklaani - Keep On Galloping

12. dubna 2008 v 12:27
Nový klip Korpiklaani z albu "Korven Kuningas" ...


KORPIKLAANI - Tervaskanto

13. ledna 2008 v 14:44

Nové album Korpiklaani....

30. prosince 2007 v 19:38 | Nocturnal Daemon
Finská kapela Korpiklaani vydá 15. března nové album s názvem "Korven Kuningas".
Na jeho obal se můžete podívat zde.

Korpiklaani - Historie + Diskografie

11. srpna 2007 v 20:30 | Wikipedie
Korpiklaani ( lesní klan) je folk metalová skupina z Lahti založená v roce 1993 pod jménem Shaman. Zakladatelem kapely byl zpěvák a kytarista Jonne Järvelä. Do roku 2003 hrála kapela písně se sámskými texty, zatímco od této doby (kdy byl název změněn na "Korpiklaani" pro odlišení dnes už neexistující brazilské kapely Shaaman) jsou texty psány anglicky . Hlavními tématy písní je finská a laponská příroda, mýty Finů a Sámů a pro Finsko typický . Především v éře Shaman, ale i nyní užívá občas Järvelä jako jeden ze stylů zpěvu také sámský joik.

Současná sestava

  • Jonne Järvelä - zpěv a kytary
  • Cane(vl. jm. Kalle Savijärvi) - kytary
  • Jarkko Aaltonen - baskytara
  • Hittavainen (vl. jm. Jaakko Lemmetty) - housle, dechové nástroje
  • JuhoKusti (vl. jm. Juho Kauppinen) - akordeon
  • Matson (vl. jm. Matti Johansson) - bicí
jako host: Virva Holtiton (vl. jm. Juha Jyrkäs) - zpěv, a texty

Diskografie

Shaman
  • Odda mailbmi - singl (1998)
  • Idja (1999)
  • Shamániac (2002)
Korpiklaani
  • Spirit Of The Forest (2003)
  • Voice of Wilderness (2005)
  • Tales Along This Road (2006)
  • Tervaskanto (2007)

Korpiklaani - Foto

1. srpna 2007 v 16:03

Členové Korpiklaani

29. července 2007 v 11:00
zpěv,kytara
housle, jouhikko(?),dudy

Akordeon
Baskytara


kytara


bicí

Korpiklaani - Wooden Pints

29. července 2007 v 10:48
 
 

Reklama